مخازن آب پلي اتيلن مناسب براي نگهداري آب

مطالاب عمومي و آموزشي در حوزه هاي مختلف

مخازن آب پلي اتيلن مناسب براي نگهداري آب

امروزه، با كمك فن آوري و روش هاي مختلف توليد ، فرآورده هاي پلاستيكي متنوعي طراحي و ساخته مي شوند. در حال حاضر، بسياري از فرآورده هاي پلاستيكي از طريق قالب گيري از طريق دميدن، قالب گيري تزريقي و همچنين قالب گيري چرخشي يا دوراني ساخته مي شوند. قالب گيري چرخشي بهترين و موثرترين روش جهت ساخت مخازن پلي اتيلني و در نتيجه بهبود ماندگاري مايعات در آن ها است.

 فرايند قالب گيري چرخشي كه به قالب گيري دوراني نيز معروف است، در دماي بالا و فشار پايين صورت مي گيرد. در اين فريند، يك تركيب پودري از نوع پليمر با مواد محافظت كننده اشعه ماوراي بنفش تركيب مي شود. مقدار پليمري كه در قالب مورد نظر ريخته مي شود، بستگي به اندازه و ابعاد مخزن (حجيم و فوق حجيم) و ضخامت آن (بسته به نوع استفاده اي كه از آن مي شود و مايعاتي كه در آن نگهداري خواهد شد) دارد. تركيباتي كه در اين نوع پليمر استفاده مي شود، نقش مهمي در تعيين ميزان ماندگاري مايعات دارد.در مرحله اول فرايند قالب گيري چرخشي، پليمر درون يك قالب دو تيكه ريخته مي شود. اين قالب از جنس فولاد است و تا زماني كه مخزن پلي اتيلن به شكل موردنظر در بيايد، به هيچ وجه تغيير شكل نمي دهد.

در ادامه، قالب بسته شده و به همراه پودري كه درون آن است به كوره ي داغ منتقل مي شود تا با دماي مناسب پخته شود. در مرحله دوم، قالب به آرامي حرارت داده مي شود و در دو جهت 360 درجه حركت داده مي شود. در اين مرحله، پودر داخل قالب كاملا ذوب شده و مخلوط حاصل از آن تمام قسمت هاي قالب را شكل مي دهد. طي فرايند چرخش، زواياي چرخش و سرعت آن توسط كامپيوتر كنترل مي شود كه اين امر به ماندگاري مايعات درون مخازن توليد شده مي افزايد.در مرحله پاياني، قالب به اتاق خنك كننده منتقل مي شود و شروع به خنك شدن مي كند. در نهايت، با خنك شدن قالب، مخزن پلي اتيلن از قالب خارج مي شود. 

در ادامه مطلب به مواردي كه در سالم ماندن آب در مخزن تاثير كذارند مي پردازيم. اين مطلب از سايت فرارو نقل مي شود.

به طور كلي، ميزان ماندگاري آب در مخازن، به عواملي نظير: دما، چگالي و وزن مايع درون مخازن ، ضخامت مخازن و قابليت سازگاري مخازن بستگي دارد.


درجه حرارت دما

مخازن پلي اتيلن، طوري طراحي شده اند كه در دماي بسيار پايين مقاوم هستند. نتايج آزمايشات سازندگان مخازن پلي اتيلني نشان داده است كه انجماد در دماي 40- درجه سانتي گراد، هيچ گونه آسيبي به مخازن وارد نمي كند. البته در شرايطي كه آب يخ مي زند، انجماد آب ممكن است به مخازن آسيب برساند. بنابراين لازم است براي جلوگيري از تركيدگي مخازن و ماندگاري مايعات در آن ها، با عايق بندي مناسب و تخليه مخازن در فواصلي كه به مدت طولاني از آن ها استفاده نمي شود، به طول عمر مخازن افزود. همچنين، در دماي بالا، نصب يك سايه بان بر بالاي مخازن مي تواند منجر به كاهش چشمگير رسيدن اشعه يووي نور آفتاب به سطح مخازن و در نتيجه، كنترل دماي مخازن و افزايش ماندگاري مايعات در مخازن گردد.

چگالي  و وزن مايع درون مخازن

مخازن نه تنها در اندازه ها و شكل هاي متفاوت توليد مي شوند، بلكه با درجه بندي هاي مختلف براي نگهداري مايعات با چگالي هاي مختلف ساخته و عرضه مي شوند. براي در نظر گرفتن چگالي مايعات درون مخازن، از آب استفاده مي شود. وزن مخصوص همه مواد نسبت به وزن آب اندازه گيري مي شود و بدين ترتيب، مخازن با وزن مخصوص 1 تا 9/1 يا بيشتر، طراحي و توليد مي شوند. شركت تهران پليمر يارا، با افزودن مواد تقويت كننده و بهبود دهنده به مواد اوليه، مخازن تقويت شده توليد مي كند. در عين حال، اين شركت، توانايي مخازن را در برابر فشارهاي ناشي از مواد ذخيره شده در آن ها افزايش داده است.


تاثير ضخامت مخازن بر سالم ماندن آب

ضخامت مخازن بايد به اندازه اي باشد كه بتواند فشار ثقلي مايعات درون مخازن به ديواره ها را تحمل كند. ضخامت ديواره مخازن نقش مهمي در قدرت نهايي مخازن و ماندگاري مايعات درون آن ها دارد. بهتر است، مصرف كننده ها هنگام خريد، مخازني را انتخاب كنند كه ضخامت كافي براي تحمل جرم و چگالي مايع مورد نظر داشته باشند.

قابليت سازگاري مخازن
در مقاسيه با انواع مختلف مخازن، مخازن پلي اتيلن در برابر اكثر مواد شيميايي و آفت كش ها سازگاري دارند. البته، مخازني كه به منظور نگهداري اين مواد ساخته مي شوند را نبايد براي ذخيره سازي سوخت هايي مانند بنزين مورد استفاده قرار داد. چرا كه، اين مواد مي توانند باعث سست و شكننده شدن مخازن و كاهش ماندگاري مايعات، در آن ها شوند. بهتر است، براي نگهداري مواد سوختي از مخازن فلزي استاندارد و محافظت شده استفاده كرد.


امروزه، جهت نگهداري و ذخيره سازي آب و مايعات از انواع مخازن افقي پلي اتيلن استفاده مي شود. اين مخازن بسته به نوع كاربرد آن ها به شكل هاي مختلفي ساخته مي شوند. تركيباتي كه در توليد اين مخازن به كار مي رود، از پايداري بالايي برخوردار مي باشند. به طوري كه عناصر تشكيل دهنده آن ها از پيوندهاي شيميايي بسيار قوي و فشرده اي برخوردار بوده و به سختي با مواد ديگر واكنش مي دهند. اين ويژگي منحصر به فرد، مقاومت مخازن در برابر خوردگي را بالا برده و در نهايت، باعث افزايش ماندگاري مايعات در مخازن مختلف شده است.


از جمله مخازني كه مورد مقبوليت عمومي قرار گرفته، مخازن پلي اتيلن مي باشند. اين مخازن از پليمري به نام پلي اتيلن ساخته شده اند. پلي اتيلن در صنعت پلاستيك كاربرد زيادي دارد. اين تركيب داراي ساختار بسيار ساده اي است. يك مولكول پلي اتيلن شامل زنجيره ي بلندي از اتم هاي كربن است كه دو اتم هيدروژن به آن ها چسبيده است. معمولا، به دليل بالا بودن ماندگاري مايعات در مخازن پلي اتيلني، از آن ها در صنايع شيميايي، كشاورزي، غذايي و صنعت ساختمان جهت نگهداري و جابه جايي آب و ديگر مايعات استفاده مي شوند.
لينك منبع

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.